4 wheel drive in 92 dakota won't engage - DodgeForum.com


1st Gen Dakota '96 & Older Dakota's

4 wheel drive in 92 dakota won't engage

Reply
 
 
  #1  
Old 01-25-2009, 07:18 PM
overboostcondition
overboostcondition is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Unhappy 4 wheel drive in 92 dakota won't engage

I have a 92 dakota 4 wheel drive 3.9 magnum. I recently had to use four wheel drive because of a substantial snow. When i pull the lever, the light comes on to show it is engaged, however, i noticed only my rear wheels were spinning. I checked to see that the front drive shaft spun while engaged and didn't spin when disengaged and both checked out. This happens in 4low also. Is it my front diff? My hubs? Could one hub not engaging keep the other from engaging? PLEASE HELP! Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 01-25-2009, 10:16 PM
daksport91
daksport91 is offline
Rookie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 91
  #3  
Old 01-29-2009, 07:58 PM
Gummer's Avatar
Gummer
Gummer is offline
Professional
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ontario Canada
Posts: 152
Default

holy. thats alot of reading. anytime my 4x4 takes a **** its usually one of the lines. not sure what T-case yours has, my my vac. switch oh the case, the rubber connector was all swollen and wouldnt keep any vacuum. i had to out new rubbers on it. another spot on my truck that was bad once was (V8 truck) the passenger side mani melted the tubes.

hope this helped at all.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
LONEWOLF2007
2nd Gen Durango
5
12-06-2016 04:04 PM
99RAMX4
2nd Gen Ram Tech
12
10-24-2016 07:25 AM
dakotaff
Archived Classifieds
2
07-18-2015 08:44 AM
ydde1937
Dodge Caravan
0
07-06-2015 09:00 PM
OptimalRhyme
2nd Gen Ram Tech
8
07-06-2015 10:06 AM



Thread Tools
Search this Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:19 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send