New stereo powers up but no sound - DodgeForum.com



1st Gen Durango 1998 - 2003 Durango's

New stereo powers up but no sound

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-12-2011, 07:06 PM
seancolon seancolon is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 16
Default New stereo powers up but no sound

I looked at a million articles regarding this issue, but there are mixed answers.. I have the factory amp in my truck. I do not want to really bypass and run all new wiring. What wire is teh Amp remote so I can hook it up to the Blue/White wire?

Some posts are saying its Green? but I dont have a green whire.. ALso there was one cable i had to disconnect off the back of the factory radio that was only 2 wires on a single metal connector on teh back? Is this the amp wire or just aground wire? Please help..
Reply With Quote
  #2  
Old 12-13-2011, 01:29 AM
IndyDurango's Avatar
IndyDurango IndyDurango is offline
Champion
 
Join Date: Jun 2006
Vehicle: 2000 Demon Durango SLT+
Location: Indiana
Posts: 4,822
Default

No sound with a working head unit is usually no power to the Amp. Get 12 volts to the dark-green/red power on amp wire and let me know how that works.

IndyDurango

Last edited by IndyDurango; 12-13-2011 at 01:32 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-13-2011, 02:16 AM
lrutigliano lrutigliano is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Vehicle: 2002 Dodge Durango
Location: Clackamas, OR
Posts: 9
Default

I had the same problem connecting my new Pioneer stereo into my Durango. Connect the blue/white wire to the solid blue wire. I used an adapter that I soldered to the Pioneer wiring which allowed me to just connect the adapter to the Durango factory wiring. I got it and the receiver at Crutchfield...

Link to adapter harness: http://www.crutchfield.com/p_1207065...s.html?tp=2977

Last edited by lrutigliano; 12-13-2011 at 02:21 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-13-2011, 08:12 AM
seancolon seancolon is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 16
Default

Thanks guys. But were is the Green wire or the blue wire? I know on my head unit I have the Amp blue/white wire but on the factory harness were is the wire I need to plug it into ? I have installed alot of radios before but non of my Mustangs needed a special hook up :-( Does anyone have a picture of this wire? My durango is a 1998
Reply With Quote
  #5  
Old 12-13-2011, 05:22 PM
seancolon seancolon is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 16
Default

I got it figured out :-) The Blue/White whire from the Radio plugs into the Solid blue wire on the harness. I am not able to listen to my Kenwood!! What a difference from the factory radio!!!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-14-2011, 01:45 AM
IndyDurango's Avatar
IndyDurango IndyDurango is offline
Champion
 
Join Date: Jun 2006
Vehicle: 2000 Demon Durango SLT+
Location: Indiana
Posts: 4,822
Default

See Post #3, kudos to lrutigliano for the exact right wire combo.

IndyD
Reply With Quote
  #7  
Old 12-14-2011, 09:47 AM
Dirtrango's Avatar
Dirtrango Dirtrango is offline
Professional
 
Join Date: Sep 2011
Vehicle: 1999 Dodge Durango SLT Elite Edition
Location: Rockland County, NY
Posts: 145
Default

Ok stupid question did all D's have an amp for the radio. If so where the H#&& is it?
Reply With Quote
  #8  
Old 12-14-2011, 12:38 PM
that_guy's Avatar
that_guy that_guy is offline
Champion
 
Join Date: Jan 2011
Vehicle: 99 Durango SLT FT4X4 5.2L Intense Blue
Location: Pittsburgh, PA or Columbia, SC
Posts: 3,555
Default

I believe only the ones that came with the infinity system had amps
Reply With Quote
  #9  
Old 12-14-2011, 01:05 PM
shrpshtr325's Avatar
shrpshtr325 shrpshtr325 is offline
THE ULTI-MOD
Dodge Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2007
Vehicle: 2013 Challenger R/T
Location: Toms River NJ
Posts: 19,218
Default

only the ones with the infinity sound have an amp, i believe that means only the SLT and SLT+ units (R/T falls in here too iirc) got the OPTION for it
Reply With Quote
  #10  
Old 12-14-2011, 01:22 PM
Dirtrango's Avatar
Dirtrango Dirtrango is offline
Professional
 
Join Date: Sep 2011
Vehicle: 1999 Dodge Durango SLT Elite Edition
Location: Rockland County, NY
Posts: 145
Default

ok well i have an SLT so how do i tell if it's the Infinity system? and where would the amp be?
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New ram owner with dumb questions dael 3rd Gen Ram Tech 6 06-18-2016 11:49 PM
[4th Gen : 01-07]: Water Sound in Pillar/Rear Door rjg202 Dodge Caravan 0 07-19-2015 06:20 PM
changed torque converter, making clicking sound grizzly_adams 3rd Gen Ram Tech 8 07-11-2015 10:59 AM
exhaust question 2000 SLT Dakota jrmikucki 2nd Gen Dakota 4 07-05-2015 04:09 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:05 AM.