Left Turn Signal blinks too fast...... - DodgeForum.com


1st Gen Durango 1998 - 2003 Durango's

Left Turn Signal blinks too fast......

Reply
 
 
  #1  
Old 02-01-2013, 12:05 AM
Will i am's Avatar
Will i am
Will i am is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Hartville, MO
Posts: 8
Default Left Turn Signal blinks too fast......

My left turn signal blinks faster than normal, with the exception of when I have certain (utility) trailer(s) hooked up to it, in which case it works at normal speed. But, on an every day normal driving basis, with nothing hooked up to it, the left signal goes fast like it typically would if one of the bulbs were burned out, but neither is; the front and rear lights on the left side both blink, just faster than normal. Any thoughts or ideas on a fix for this? Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2013, 12:28 AM
that_guy's Avatar
that_guy
that_guy is offline
Champion
 
Join Date: Jan 2011
Location: Pittsburgh, PA or Columbia, SC
Posts: 3,587
Default

are both lights on the front working? There are 2 at the front and 1 at the back for each.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2013, 08:03 AM
shrpshtr325's Avatar
shrpshtr325
shrpshtr325 is offline
THE ULTI-MOD
Dodge Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2007
Location: Toms River NJ
Posts: 19,241
Default

yup, nailed it there are more than two bulbs on a side, check both front bulbs for proper function
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2013, 02:06 PM
Will i am's Avatar
Will i am
Will i am is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Hartville, MO
Posts: 8
Default

I did just go out and check it, and this is what I found: With the turn signal on, neither of the front lights blink or come on at all; but when I put the hazards on, both of those same bulbs work just fine. :-/
Reply With Quote
  #5  
Old 02-01-2013, 03:31 PM
that_guy's Avatar
that_guy
that_guy is offline
Champion
 
Join Date: Jan 2011
Location: Pittsburgh, PA or Columbia, SC
Posts: 3,587
Default

you probably need a new flasher then
Reply With Quote
  #6  
Old 02-01-2013, 04:10 PM
Will i am's Avatar
Will i am
Will i am is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Hartville, MO
Posts: 8
Default

Is that the "multi-flasher" part that I have read about in another thread regarding turn signal issues? And if so, any idea where it might be located on an '03 SLT? Thanks
Reply With Quote
  #7  
Old 02-01-2013, 05:11 PM
that_guy's Avatar
that_guy
that_guy is offline
Champion
 
Join Date: Jan 2011
Location: Pittsburgh, PA or Columbia, SC
Posts: 3,587
Default

On my 99 it's up under the dash on the backside of the fuse panel, but it might be somewhere different on your 03
Reply With Quote
  #8  
Old 02-01-2013, 05:33 PM
Will i am's Avatar
Will i am
Will i am is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Hartville, MO
Posts: 8
Default

Sounds good, I'll check it out and look to replace that and see what happens, I'll follow up and let you all know if that fixes it or not, thanks!!
Reply With Quote
  #9  
Old 02-01-2013, 07:54 PM
MoparMan1991's Avatar
MoparMan1991
MoparMan1991 is offline
Record Breaker
 
Join Date: Dec 2010
Location: Barksdale AFB, LA
Posts: 2,213
Default

I thought there were 3 bulbs up front.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-02-2013, 09:45 AM
that_guy's Avatar
that_guy
that_guy is offline
Champion
 
Join Date: Jan 2011
Location: Pittsburgh, PA or Columbia, SC
Posts: 3,587
Default

Quote:
Originally Posted by MoparMan1991 View Post
I thought there were 3 bulbs up front.
Yeah, but only 2 blink, the sidemarker just stays on with the parking lights, unless you switch it's negative wire with the positive from the turn signal, then it'll blink with the turn signals when the parking lights are off and blink in opposite phase of the turn signals when the parking lights are on.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Dmodracer3
2nd Gen Ram Tech
7
10-04-2015 02:28 PM
cuda 1969
3rd Gen Ram Tech
2
07-23-2015 10:08 AM
Rberry19
2nd Gen Dakota
5
07-17-2015 06:10 PM
BrandonBuc'em
2nd Gen Ram Tech
4
07-15-2015 02:02 PM
kenb1023
2nd Gen Ram Tech
2
07-06-2015 01:44 PM


Thread Tools
Search this Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:48 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send