Go Back   DodgeForum.com > Dodge Trucks > Dodge Dakota > 2nd Gen Dakota
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2nd Gen Dakota 1997 - 2004 Dakota's

Running Light Not Working?

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-22-2011, 09:30 PM
ZANGADO's Avatar
ZANGADO ZANGADO is offline
Rookie
 
Join Date: Apr 2008
Vehicle: 2000 4X4 3.9 V-6
Location: West Chester Pa.
Posts: 88
Question Running Light Not Working?

The other day I backed in my spot at work and my buddy say's "Hey you got a light out" So today I looked at it and with the parking lights on all three work(two front and drivers side rear) but not the passenger side rear? So I took the light apart and bought a new dual element bulb at NAPA for $ 3 (rippers) so the turn signal works but no running lamp? I checked all the connections and they are good with no wear on any part of the wire either,so I took the bulb out of the top socket,plugged it in and got the same result(no running lamp) so the turn signal works and the brake lights work but no running lamp on that one socket,im puzzled now,could it be the contacts? because there is no corrosion,its all clean,or should I buy a new socket since it can be disconected,what do you guys think because its a huge holiday weekend and I don't need to be pulled over by T.J. Hooker if you know what I mean.
This ad is not displayed to registered and logged-in members.
Register your free account today and become a member on Dodge Forums!
__________________
2000 std. cab Dakota 4x4 3.9 v-6,K&N drop in,Flow Master Series 40 cat Back System,KYB shocks,Kuhmo 31/10.50/15,Hella lights
Reply With Quote
  #2  
Old 12-23-2011, 12:15 AM
bwdakrt's Avatar
bwdakrt bwdakrt is offline
Record Breaker
 
Join Date: Dec 2008
Vehicle: 2001 Dakota R/T
Location: Claremont NC
Posts: 1,201
Default

Trace the wiring down and you'll fine a connecting plug in the harness. Disconnect the plug and clean all the contacts with dielectric spray cleaner. Also clean the bulb socket. See if that helps.
__________________


I've learned that pleasing everyone is impossible, but pissing everyone off is a piece of cake.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-23-2011, 05:11 PM
ZANGADO's Avatar
ZANGADO ZANGADO is offline
Rookie
 
Join Date: Apr 2008
Vehicle: 2000 4X4 3.9 V-6
Location: West Chester Pa.
Posts: 88
Default

Thanks for the update,Napa has a replacement socket but you have to re-wire the three wires,im going to try your idea and disconnect the tailight plug and clean it and the bulb socket too and see if that is the answer,thanks and Merry Christmas....
__________________
2000 std. cab Dakota 4x4 3.9 v-6,K&N drop in,Flow Master Series 40 cat Back System,KYB shocks,Kuhmo 31/10.50/15,Hella lights
Reply With Quote
Old 12-23-2011, 05:11 PM
 
 
 
Reply




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join DodgeForum
Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -4. The time now is 09:43 PM.

Internet Brands, Inc.


Contact Details & Emails