remote starter problems - DodgeForum.com



3rd Gen Ram Tech 2002-2008 Rams: This section is for TECHNICAL discussions only, that involve the 2002 through 2008 Rams Rams. For any non-tech discussions, please direct your attention to the "General discussion/NON-tech" sub sections.

remote starter problems

Reply
 
 
  #1  
Old 03-14-2010, 04:32 PM
gregcooney1
gregcooney1 is offline
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
Default remote starter problems

I have a 2005 ram qc with a hemi that has a prestige remote starter installed in it. It has been installed for about a year and a half and was working fine until yesterday. Now if i go start it it will start up and then shut right off it will try three times and then will stop. If i go to start it with the key it starts right up. I eventried to sit in the truck and give it gas while it tries to start but it still dies. Anyone with any advice is helpful thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-14-2010, 04:37 PM
Fav40
Fav40 is offline
Professional
 
Join Date: Sep 2009
Location: Ulster County, NY
Posts: 203
Default

Have you done ANYthing to the truck recently prior to the problem ? Tail lights ?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2010, 04:46 PM
gregcooney1
gregcooney1 is offline
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
Default

no nothing at all
Reply With Quote
  #4  
Old 03-14-2010, 05:36 PM
rbeard79's Avatar
rbeard79
rbeard79 is offline
Amateur
 
Join Date: Jan 2010
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 48
Default

Quote:
Originally Posted by gregcooney1 View Post
I have a 2005 ram qc with a hemi that has a prestige remote starter installed in it. It has been installed for about a year and a half and was working fine until yesterday. Now if i go start it it will start up and then shut right off it will try three times and then will stop. If i go to start it with the key it starts right up. I eventried to sit in the truck and give it gas while it tries to start but it still dies. Anyone with any advice is helpful thanks
What color key do you have? If it is grey, then you have a bypass module that could have lost programming or gone bad. It will still start the truck, but the keysense kills it after 5 seconds. Just installed a Viper on mine, and the bypass is what allows the truck to start without the key in the ignition. Hope that helps!!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-14-2010, 06:00 PM
Martin460's Avatar
Martin460
Martin460 is offline
Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Location: Estonia
Posts: 51
  #6  
Old 03-14-2010, 06:07 PM
newfiebullet
newfiebullet is offline
Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Canada
Posts: 126
Default

x3 on this problem. mine starts and runs for 7 seconds then shuts off. cant start it anymore with remote until you start with the key first. I jjust installed new headlight bulbs but cant see this bein the problem. Goin to the shop monday for o2 sensor so ill see if we can get it figured out.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-14-2010, 06:21 PM
gregcooney1
gregcooney1 is offline
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
Default

I have the black key
Reply With Quote
  #8  
Old 03-14-2010, 06:25 PM
weedahoe's Avatar
weedahoe
weedahoe is offline
Hall Of Fame
Hall of Fame Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: South GA
Posts: 19,153
Default

could be a bad hood pin if you have one installed. could be anything tripping it and making it shut off as a security feature or breach.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-14-2010, 06:26 PM
rbeard79's Avatar
rbeard79
rbeard79 is offline
Amateur
 
Join Date: Jan 2010
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 48
Default

did you have it installe by a local shop? If som take it back. You should have a lifetime warranty on the install?? Does your black key have the keyless entry buttons on it? I so, you have a sentry key, and it should have a bypass like mentioned above!
Reply With Quote
  #10  
Old 03-14-2010, 06:28 PM
rbeard79's Avatar
rbeard79
rbeard79 is offline
Amateur
 
Join Date: Jan 2010
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 48
Default

Quote:
Originally Posted by weedahoe View Post
could be a bad hood pin if you have one installed. could be anything tripping it and making it shut off as a security feature or breach.
I didn't think they would even try and start if the hoodpin was not working properly???
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
pamela24
Dodge Caravan
6
10-21-2015 06:33 AM
Dmodracer3
2nd Gen Ram Tech
7
10-04-2015 02:28 PM
nickr519
2nd Gen Ram Tech
42
09-23-2015 10:33 AM
camijack63
2nd Gen Dakota
1
07-18-2015 05:33 PM
grizzly_adams
3rd Gen Ram Tech
8
07-11-2015 10:59 AM


Thread Tools
Search this Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:55 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send