Door lock not working (just one door) - DodgeForum.com


3rd Gen Ram Tech 2002-2008 Rams: This section is for TECHNICAL discussions only, that involve the 2002 through 2008 Rams Rams. For any non-tech discussions, please direct your attention to the "General discussion/NON-tech" sub sections.

Door lock not working (just one door)

Reply
 
 
  #1  
Old 04-05-2010, 07:51 PM
jdpartsman's Avatar
jdpartsman
jdpartsman is offline
Professional
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Osage, IA
Posts: 149
Default Door lock not working (just one door)

The drivers side QC door no longer responds to either the keypad or the switch inside the truck. The other three doors work fine. What is mosy likely the problem? The local shop thought it might be the motor that operates the lock on that door. He said they are spendy, but could get one from a junked out truck for less then half....whatever that was.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2010, 08:01 PM
SilverBullet08's Avatar
SilverBullet08
SilverBullet08 is offline
Grand Champion
 
Join Date: Dec 2008
Location: TX
Posts: 6,556
Default

yep sounds like the motor went bad...
Reply With Quote
  #3  
Old 04-05-2010, 09:08 PM
ramjamhemi's Avatar
ramjamhemi
ramjamhemi is offline
Professional
 
Join Date: Aug 2008
Location: Arizona
Posts: 217
Default

Yep, door lock actuator. Try local junkyards or Greenleaf auto on the internet. I found some on Ebay when I needed one.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-05-2010, 09:17 PM
meen green machine's Avatar
meen green machine
meen green machine is offline
Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: texas
Posts: 183
Default

i have the same exact problem with the same exact door.

With mine when i push down manually it dosent go as far down as the others but still locks
Reply With Quote
  #5  
Old 04-06-2010, 08:11 AM
weedahoe's Avatar
weedahoe
weedahoe is offline
Hall Of Fame
Hall of Fame Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: South GA
Posts: 19,154
Default

I had the same with my D/S door. I ended up replacing the lock actuator and everything was fine.

Look for P/N 55276791AF

price is $45 on http://wermopar.com/

price is $25 on http://www.allworldautomotive.com
Reply With Quote
  #6  
Old 04-06-2010, 08:19 AM
regert's Avatar
regert
regert is offline
Professional
 
Join Date: Dec 2008
Location: Burlington Ontario Canada
Posts: 104
Default

I have the same problem on the drivers rear door and I changed the accuator assembly and she still NO worky, I'm not sure whats wrong with it kinda sucks, anyone got any ideas. Sorry JD partsman not trying to hyjack your thread.

Thanks Regert
Reply With Quote
  #7  
Old 04-06-2010, 08:46 AM
weedahoe's Avatar
weedahoe
weedahoe is offline
Hall Of Fame
Hall of Fame Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: South GA
Posts: 19,154
Default

Quote:
Originally Posted by regert View Post
I have the same problem on the drivers rear door and I changed the accuator assembly and she still NO worky, I'm not sure whats wrong with it kinda sucks, anyone got any ideas. Sorry JD partsman not trying to hyjack your thread.

Thanks Regert
The other issue guys have similar to this with the same symptoms are broken wires in the door boots. check those
Reply With Quote
  #8  
Old 04-06-2010, 09:48 AM
jose13b's Avatar
jose13b
jose13b is offline
Veteran
 
Join Date: Sep 2009
Location: south jersey
Posts: 355
Default

Quote:
Originally Posted by weedahoe View Post
I had the same with my D/S door. I ended up replacing the lock actuator and everything was fine.

Look for P/N 55276791AF

price is $45 on http://wermopar.com/

price is $25 on http://www.allworldautomotive.com
I have the same door problem should be a recall checked the wires and they are okay am going to check those sites
Reply With Quote
  #9  
Old 04-06-2010, 10:18 AM
regert's Avatar
regert
regert is offline
Professional
 
Join Date: Dec 2008
Location: Burlington Ontario Canada
Posts: 104
Default

I looked at my wires as well and they look fine, I know when I put in the new accuator the lock worked 4 times and then nothing after that. could it be the drivers door switch group or even the fuse box? really sucks, I've had the truck for 2 years now and it's work for the first 2 months and nothin since.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-06-2010, 11:05 AM
weedahoe's Avatar
weedahoe
weedahoe is offline
Hall Of Fame
Hall of Fame Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: South GA
Posts: 19,154
Default

it could be a switch but I would think the RKE would still work though
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
oxymoron29
Archived Classifieds
1
09-07-2015 06:00 PM
janicedauw
Dodge Caravan
1
08-08-2015 02:12 AM
ddareddevil
Dodge Charger
1
07-13-2015 11:52 AM
tbugden
1st Gen Dakota
6
07-05-2015 10:39 PM
Mopar 03
2nd Gen Ram Tech
10
07-04-2015 06:19 PM


Thread Tools
Search this Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:21 PM.