Go Back   DodgeForum.com > Dodge Trucks > Dodge Ram > 3rd Gen Ram Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


3rd Gen Ram Tech 2002-2008 Rams: This section is for TECHNICAL discussions only, that involve the 2002 through 2008 Rams Rams. For any non-tech discussions, please direct your attention to the "General discussion/NON-tech" sub sections.

2003 Ram 5.7 Hemi

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-28-2014, 10:04 PM
TJZ_Hemi's Avatar
TJZ_Hemi TJZ_Hemi is offline
Registered User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Default 2003 Ram 5.7 Hemi

Truck has been a menace in the last year!!

Had a misfire problem:
Replaced plugs, wires and coils. Problem was a broken spring (Fixed by my mechanic):Replaced all springs in the bank, checked compression and other vitals.

Accel 457S - Plugs
MSD 32039 - Wires
MSD 82568 - Coils
K&N Air Filter (Put in when we bought it in 06)

Shortly thereafter is threw Cam sensor position error so I replaced the sensor. Not 50 miles later is started stuttering again and threw the following errors:
PO315
PO339
PO300

Just as a note, shortly before the cam sensor error all but the rear passenger side turn signals stopped working. The signal switch has been replaced and been through extensive research and testing to no avail yet.

So, before I take it back to the mechanic, anyone want to throw out some more suggestions?
This ad is not displayed to registered and logged-in members.
Register your free account today and become a member on Dodge Forums!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-01-2014, 04:24 AM
tantofolder's Avatar
tantofolder tantofolder is offline
Professional
Garage is empty, add now
 
Join Date: Apr 2011
Vehicle: 07 Ram 1500 5.7
Location: VA
Posts: 103
Default

My manual says:
PO300- Multiple cylinder misfire
PO339- Crankshaft position (CKP) sensor intermittent

My manual does not have a code PO315. Maybe the new sensor was bad too. Sorry that's all I got. I'm sure more knowledgeable folks will chime in.
__________________
2007 RAM 1500 QC 4x2 5.7L ,K&N DROP IN FILTER,STEELCRAFT NERF BARS, DEE ZEE HYBRID RAIL CAPS, SMOKED RECON TAIL &3RD BRAKE LIGHTS,MAGNAFLOW "Y"AND CAT-BACK SINGLE EXHAUST,SUPERCHIPS,18"MOTOMETAL RIMS W/COOPER AT3'S,BILSTEINS, HELLWIG RSB....MORE TO COME
Reply With Quote
  #3  
Old 03-01-2014, 07:32 AM
Dubl0Vert Dubl0Vert is offline
Registered User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 15
Default

check your grounds......battery main, fender connection, engine to frame....9/10 times intermittent issues are ground related.

Take back to mechanic....he did not diagnose and fix.....he just threw parts at it and didn't test it.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2014, 10:48 PM
RacerHog RacerHog is offline
Registered User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2012
Vehicle: 1977 Dodge D150 P.U. (WarLock)
Location: So-CAL
Posts: 19
Bob Hogan
Default

Bad Sensor or the pick up ring came loose.... Causing it not to be able to Phase itself....
__________________
Bob (Cowboy) Hogan
SO-CAL
Daily Driver: 1977 Dodge Warlock 360 V-8
I have a Love for Mopars !!!!!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-10-2014, 11:23 PM
p38251 p38251 is offline
All Star
2012 RAM 2500
My Garage
 
Join Date: Feb 2011
Vehicle: 2012 Ram 2500HD Crew Cab 6.7
Location: Vanderpool Texas
Posts: 797
Default

Put copper plugs, 5.7 doesn't like fancy plugs.
__________________
12 Ram 2500HD Crew Cab 6.7 Cummins. 305/70/17 Nitto Terra Grapplers. 0-2.5 Bilstein shocks.
Reply With Quote
Old 03-10-2014, 11:23 PM
 
 
 
Reply




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join DodgeForum
Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -4. The time now is 07:53 AM.

Internet Brands, Inc.


Contact Details & Emails