2010 RAM 1500 Uconnect issue - DodgeForum.com



4th Gen Ram Tech 2009+ and up Rams: This section is for TECHNICAL discussions only, that involve the 2009 and up Rams. For any non-tech discussions, please direct your attention to the "General discussion/NON-tech" sub sections.

2010 RAM 1500 Uconnect issue

Reply
 
 
  #1  
Old 01-09-2011, 01:43 PM
cdrmjjohnson
cdrmjjohnson is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Default 2010 RAM 1500 Uconnect issue

I have uconnect in the truck which I purchased used. For the first 4 months uconnect worked like a champ and I had no problems. Now when I get into truck and start it after about 10 secs uconnect comes on and says "phone call completed" and I haven't even made a call. When I try and make a call uconnect goes thru all the prompts etc, the number i am calling scrolls in the radio window a couple of times and then "phone call completed" again, it never connects. I have re-paired the phone, deleted everything and repaired again, still the same thing. The Blackberry is set up correctly, pairing goes just as it shoud, everything seems normal until you either try and make a call or simply get in the truck. I do not have the mirror system I have a little microphone just below the radio. Any ideas??
Reply With Quote
  #2  
Old 01-09-2011, 04:38 PM
1969CoronetR/T's Avatar
1969CoronetR/T
1969CoronetR/T is offline
vaffanculo
Dodge Forum Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 7,959
Default

Welcome to the site. I will move this thread to the fourth generation Ram section,
FF
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2011, 07:35 PM
2bubbs
2bubbs is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Default

Did you happen to update your bb software?? Uconnect only supports certain versions of the bb and iphone software.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-09-2011, 07:52 PM
TRXHemi's Avatar
TRXHemi
TRXHemi is offline
Record Breaker
 
Join Date: Sep 2008
Location: Damon, TEXAS!
Posts: 1,676
Default

Warranty? Maybe the radio is screwed up. Mine works well fortunately.

Of course, I would hate to take my truck to the dealer.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-09-2011, 08:07 PM
Gary C.
Gary C. is offline
Veteran
 
Join Date: Nov 2010
Location: Upstate NY
Posts: 295
Default

It seems like the UConnect has a bunch of quirks in that it works great for some phones and totally bugs out for others. I had a problem with mine (using one of the 1st gen Droids) where it paired fine, would connect fine, then would just cut out in the middle of calls. It stayed connected to the calls, but they couldn't hear me and I couldn't hear them. If I waited long enough the voices would come back. I asked the dealer about it and they admitted there were a bunch of bugs with the UConnect system, but couldn't offer much help. I finally rooted my Droid and the thing works perfectly now...

I know this is of no help to you, I guess my point is you may need to find a compatible phone since it seems like Dodge isn't doing much to upgrade software or deal with the problems on their end. Good luck!
Reply With Quote
  #6  
Old 01-10-2011, 01:01 AM
JRI
JRI is offline
Professional
 
Join Date: Apr 2010
Location: FL
Posts: 139
Default

Quote:
Originally Posted by Gary C. View Post
...
I know this is of no help to you, I guess my point is you may need to find a compatible phone since it seems like Dodge isn't doing much to upgrade software or deal with the problems on their end. Good luck!
Hate to agree but that is what it comes down to.
My dealer said the Uconnect tested OK.
Uconnect was of no help at all.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ddareddevil
Dodge Charger
1
07-13-2015 12:52 PM
DakotaDon
Dodge Journey
0
07-11-2015 07:25 PM
joemel
Dodge Journey
1
07-11-2015 12:08 PM
Hemibuck
3rd Gen Durango
3
07-07-2015 11:51 AM


Thread Tools
Search this Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:57 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send