Go Back   DodgeForum.com > Dodge Trucks > Dodge Ram > 4th Gen Ram Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


4th Gen Ram Tech 2009+ and up Rams: This section is for TECHNICAL discussions only, that involve the 2009 and up Rams. For any non-tech discussions, please direct your attention to the "General discussion/NON-tech" sub sections.

UCONNECT problems

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-25-2013, 09:58 PM
NMRam's Avatar
NMRam NMRam is offline
Amateur
 
Join Date: Jul 2013
Vehicle: 2013 Ram 1500
Posts: 46
Default UCONNECT problems

I am running into some flaky problems with UCONNECT. I checked and I have version 13.15.4. One time the display went blank. Another time the display froze. I could not mute the volume or do anything on the touch screen. The third time the system rebooted.

After I turn the ignition button off and then back on it operates normally. Is this something that I should take in to be checked out? It does not do it every time. It has happened 3 times in the last 400 miles. It is a new 2013 RAM 1500.
This ad is not displayed to registered and logged-in members.
Register your free account today and become a member on Dodge Forums!

Last edited by NMRam; 07-25-2013 at 10:50 PM..
Reply With Quote
  #2  
Old 07-25-2013, 11:26 PM
Zookeeper's Avatar
Zookeeper Zookeeper is offline
Amateur
 
Join Date: Jan 2011
Vehicle: 2013 Ram 1500 Sport, 2002 Mustang GT
Location: Warrensburg, MO
Posts: 26
Default

Being new and since it happened more than once, I would take it in.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-25-2013, 11:36 PM
Dodgeboy77 Dodgeboy77 is offline
Veteran
 
Join Date: Feb 2009
Vehicle: 09 Ram Hemi RCSB, 12 Subaru Impreza
Location: Buffalo Pound Lake, Sask. Canada
Posts: 362
Default

i bought a 2009 2 months ago and after i got it home for 3 days it would reboot and seize up, you couldn't use any buttons. i went to the dealer and he said they are a replacement ($600) but mine wasn't on warranty. it just started working normal 3 days later, so i would take yours in and get it replaced.
__________________
[SIGPIC]2009 Ram Hemi RCSB 4x4 , k&n airbox, SC Cortex, fan delete, all synthetic, Fastman grounded TB, homemade catch can
Reply With Quote
  #4  
Old 07-26-2013, 12:30 PM
War Horse's Avatar
War Horse War Horse is offline
All Star
 
Join Date: Jun 2009
Vehicle: 09 RAM 4x2 Bright Silver Sport
Location: San Antonio, TX
Posts: 968
Default

They've replaced my radio (2009 RER) twice, so I'm on my third radio. Completely different radio than what you have, but I kept having similar issues.

Like Zoo said, if it's done it more than a couple of times, and since it's under warranty still, I'd take it in.
__________________
2009 RAM 4x2 Brilliant Silver Crew Cab Sport
Recon LED 3rd BrakeLight, Bakflip Roll-X, Mopar Nerf Bars, 20% front 5% rear tint, Flowmaster Super40, LineX, 4.10 gears, Auburn LSD, Superchip, Airaid CAI, DayStar 2" Level Kit, BFGoodrich 305/50/20 A/T tires
Reply With Quote
  #5  
Old 07-26-2013, 04:54 PM
DodgeCACares's Avatar
DodgeCACares DodgeCACares is offline
All Star
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 910
Default

Quote:
Originally Posted by NMRam View Post
I am running into some flaky problems with UCONNECT. I checked and I have version 13.15.4. One time the display went blank. Another time the display froze. I could not mute the volume or do anything on the touch screen. The third time the system rebooted.

After I turn the ignition button off and then back on it operates normally. Is this something that I should take in to be checked out? It does not do it every time. It has happened 3 times in the last 400 miles. It is a new 2013 RAM 1500.

NMRam,

Sorry to hear about your Uconnect concerns. Intermittent conditions are frustrating for the owner as well as the serving dealer. I would recommend reviewing with your dealer. Since it is intermittent, if the dealer is unable to pull any codes after a diagnosis the next time the symptoms you described occur and can be assessed, bring the vehicle to your closest Dodge dealer.

If you have any questions or are seeking additional assistance, please PM me and I'd be happy to help.
__________________
Dave P.
Top Care Specialist
Chrysler Canada
Reply With Quote
  #6  
Old 07-26-2013, 05:54 PM
War Horse's Avatar
War Horse War Horse is offline
All Star
 
Join Date: Jun 2009
Vehicle: 09 RAM 4x2 Bright Silver Sport
Location: San Antonio, TX
Posts: 968
Default

Oh, it also helps if you can take video of what it's doing. Last time I had the radio replaced I talked with the service guy and I could tell he thought I might be exaggerating about the symptoms since they'd just replaced the radio 7 or 8 months before. I took a video with my phone the next time the radio acted up, showed it to the service guy, and his tune changed immediately.
__________________
2009 RAM 4x2 Brilliant Silver Crew Cab Sport
Recon LED 3rd BrakeLight, Bakflip Roll-X, Mopar Nerf Bars, 20% front 5% rear tint, Flowmaster Super40, LineX, 4.10 gears, Auburn LSD, Superchip, Airaid CAI, DayStar 2" Level Kit, BFGoodrich 305/50/20 A/T tires
Reply With Quote
  #7  
Old 07-26-2013, 08:38 PM
NMRam's Avatar
NMRam NMRam is offline
Amateur
 
Join Date: Jul 2013
Vehicle: 2013 Ram 1500
Posts: 46
Default

Does UCONNECT automatically update your software? I wonder if the time when it rebooted if it had downloaded an update and installed it?

Anyways I think that I will wait and see if it occurs again. If so, I will take it in. I will also record it when it happens.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-26-2013, 09:16 PM
Zookeeper's Avatar
Zookeeper Zookeeper is offline
Amateur
 
Join Date: Jan 2011
Vehicle: 2013 Ram 1500 Sport, 2002 Mustang GT
Location: Warrensburg, MO
Posts: 26
Default

There is a software upgrade for UCONNECT. You can do it or take it in. Here is the website which tells you if you qualify and gives instructions which must be followed to the letter. Also there's a good Y-Tube video on hos to do it. I did my own upgrade.

https://rsur.extra.chrysler.com/rsur/Uconnect.do
Reply With Quote
  #9  
Old 07-29-2013, 09:51 PM
NMRam's Avatar
NMRam NMRam is offline
Amateur
 
Join Date: Jul 2013
Vehicle: 2013 Ram 1500
Posts: 46
Default

My software is up to the latest version. I had another restart today. Time to take er in for service.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-08-2013, 08:59 PM
NMRam's Avatar
NMRam NMRam is offline
Amateur
 
Join Date: Jul 2013
Vehicle: 2013 Ram 1500
Posts: 46
Default

I took it in today and they flashed it with Version 13.19.0. I guess 13.15.4 was not the latest version. It was the latest they had on the Uconnect site when I checked.
Reply With Quote
Old 08-08-2013, 08:59 PM
 
 
 
Reply




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join DodgeForum
Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -4. The time now is 06:22 AM.

Internet Brands, Inc.


Contact Details & Emails