Go Back   DodgeForum.com > Dodge Trucks > Dodge Ram > 4th Gen Ram Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


4th Gen Ram Tech 2009+ and up Rams: This section is for TECHNICAL discussions only, that involve the 2009 and up Rams. For any non-tech discussions, please direct your attention to the "General discussion/NON-tech" sub sections.

Electrical bugs

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-27-2013, 09:52 AM
shellyhead's Avatar
shellyhead shellyhead is offline
Registered User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
Default Electrical bugs

My husband just bought a 2013 Dodge Ram 1500 Bighorn edition. It has the u-connect with the touch screen control. The issue is ever since we brought it home there have been small electrical bugs. It seems it is never the same thing. The day we brought home the dome lights were on but we couldn't get them to shut off. We had to shut the truck off and turn it back on. The salesman kind of laughed it off. The SiriusXM radio gets a horrible signal. It cuts out all of the time. One day it just switched from satellite radio to am radio. He tried lowering the temp of the fan and every time after returning to the radio screen he noticed the temp would go back up on it own. It all seems linked to the radio/uconnect unit itself. The truck has also had the check engine light come on twice now. The first time it said it was a gas vapor leak, but the dealer found no issues with anything. It is in the shop right now and we are waiting to find out the reason for the second time it has come on. We have also requested that the radio be replaced. Hopefully eventually the dealer will listen to what we have to say. We feel like there is a problem with the programming in the truck's computer and there are some major issues with the radio. Has anyone else been experiencing these issues? Are we on the right track with the issues? We are very upset right now, this is a brand new 2013 vehicle. There should not be this many issues.
This ad is not displayed to registered and logged-in members.
Register your free account today and become a member on Dodge Forums!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-27-2013, 10:42 PM
Zookeeper's Avatar
Zookeeper Zookeeper is offline
Amateur
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2011
Vehicle: 2013 Ram 1500 Sport, 2002 Mustang GT
Location: Warrensburg, MO
Posts: 26
Default

Something definitely isn't right. Keep taking it in to the service department and make sure you get documentation for the problem. Check your states Lemon Laws. If they can't fix it, you may be able to get a full refund on the truck or exchanged for a new truck. I've got the same system and haven't had any problems.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-28-2013, 03:37 AM
NMRam's Avatar
NMRam NMRam is offline
Amateur
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2013
Vehicle: 2013 Ram 1500
Posts: 45
Default

I had to have my radio replaced on my 2013 Laramie. I had a different set of issues though. Good luck.
Reply With Quote
Old 08-28-2013, 03:37 AM
Reply
 
 
 




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join DodgeForum
Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -4. The time now is 12:45 PM.

Internet Brands, Inc.


Contact Details & Emails

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2