trailer brake service message - DodgeForum.com


Dodge/Ram Diesel Discussions on all generations of Cummins Diesel powered Rams plus the new Eco Diesel

trailer brake service message

Reply
 
 
  #1  
Old 09-30-2011, 04:05 PM
keith427
keith427 is offline
Amateur
Thread Starter
 
Join Date: May 2010
Location: texas
Posts: 30
Default trailer brake service message

My 2010 2500 megacab 4x4 cummins w/ six speed tranny had a message come up first thing this morning saying "service trailer brake". It was gone after I parked the truck and restarted it later. The message came back up once more later but was off again after a restart. Anybody have any ideas what this means? I haven't pulled a trailer in about 2 weeks.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2011, 04:26 PM
keith427
keith427 is offline
Amateur
Thread Starter
 
Join Date: May 2010
Location: texas
Posts: 30
Default

So today the message (service trailer brakes soon)came on every time I started my truck. Any body ever see this before?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-01-2011, 11:51 PM
lxman1's Avatar
lxman1
lxman1 is offline
Site Moderator
Dodge Forum Moderator
 
Join Date: May 2008
Location: Louisville, Ky
Posts: 9,346
Default

Might check the plug out back to see if maybe water got in it and is shorting something,
I don't know if you will get a code if you scan the PCM.

Last edited by lxman1; 10-15-2011 at 10:57 PM. Reason: caint spill vary gud
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-2011, 12:54 PM
keith427
keith427 is offline
Amateur
Thread Starter
 
Join Date: May 2010
Location: texas
Posts: 30
Default

The problem is still intermiten. Hooked up my trailer and everything works fine. Then the display comes on again later. It is displaying CF on brake readout which I assume means check fuse but they are all good.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2011, 09:30 AM
keith427
keith427 is offline
Amateur
Thread Starter
 
Join Date: May 2010
Location: texas
Posts: 30
Default

Saturday morning I went to start my truck and click click the batteries are dead. So after $300 and 2 batteries everything is ok. Apparently they were weak and causing that error message because it has not come back on. Just sucks that batteries only lasted 1 1/2 years and 44,000 miles.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-15-2011, 10:57 PM
lxman1's Avatar
lxman1
lxman1 is offline
Site Moderator
Dodge Forum Moderator
 
Join Date: May 2008
Location: Louisville, Ky
Posts: 9,346
Default

Wow, that was a short battery life. I would expect no less than 3 years from an OEM battery.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Ronald_Arif
Dodge Ram Van
4
10-07-2015 03:16 PM
042500moltenred
Racing Talk
1
08-08-2015 05:26 PM
Strocket
1st Gen Durango
3
08-02-2015 06:20 PM
wilfrids
Dodge Caravan
4
07-26-2015 10:35 PM
cuda 1969
3rd Gen Ram Tech
2
07-23-2015 10:08 AM


Thread Tools
Search this Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:38 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send