Go Back  DodgeForum.com > Dodge Vans & CUVs > Dodge Caravan
Reload this Page >

[General]: 2013 Caravan transmission still slipping after new filter

Dodge Caravan The Dodge Caravan is the best selling mini van from Dodge. How many Dodge Caravan owners here at DodgeForum.com would agree? Discuss it now!

[General]: 2013 Caravan transmission still slipping after new filter

  #1  
Old 01-09-2019, 08:31 AM
Joe Hollingsworth
Joe Hollingsworth is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
Default 2013 Caravan transmission still slipping after new filter

Hello, my wife's transmission started slipping about 6 days ago and had a whining noise coming from where the engine meets the tranny. I did some searching around and a common problem was a clogged transmission filter. I disconnected battery, dropped pan, changed filter, and replaced 5 quarts atf 4. Replaced battery cables. I let the van warm up for quite a while and it drove great with no problems for about 4 days. This morning when taking kids to sxhool, it started slipping again and she had to limp it home. If it was working after what I did, I'm assuming it's an electrical problem? There is a huge puddle in our driveway from all the rain we've been having could be soaking a sensor or something? The engine light was on before but no code. The engine light came back on this morning. Not home to check it right now, I'm kind of stuck on it Warranty ran out 1000 miles ago so no help there. 2013 grand caravan, 99,000 miles. Any help would be great. Hoping it's a cheap electrical fix.
 
  #2  
Old 01-09-2019, 11:46 AM
jkeaton's Avatar
jkeaton
jkeaton is offline
DF Admin
Dodge Forum Administrator
Join Date: Apr 2010
Location: Winston Salem, NC
Posts: 25,214
Default

Get the code read. That's where to start.
 
  #3  
Old 01-10-2019, 04:30 PM
Joe Hollingsworth
Joe Hollingsworth is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
Default

Originally Posted by jkeaton View Post
Get the code read. That's where to start.
Checked code, it was a P0430 cat converter, but eventually went back off.so nothing related to the transmission
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: [General]: 2013 Caravan transmission still slipping after new filter


Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.