SRT-10 injector 2,4,6,8,10 not firing - DodgeForum.com

Go Back  DodgeForum.com > Dodge Trucks > Dodge Ram > Dodge Ram SRT-10
Reload this Page >

SRT-10 injector 2,4,6,8,10 not firing

Dodge Ram SRT-10 The best claim to fame. the world's fastest production pick up, the Dodge Ram SRT-10. With outstanding Viper inspired styling, power and handling, this sport pick up will blow the doors off anything that gets in it's way.

SRT-10 injector 2,4,6,8,10 not firing

  #1  
Old 12-28-2018, 10:33 PM
Largecar389
Largecar389 is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
Default SRT-10 injector 2,4,6,8,10 not firing

Injectors 2,4,6,8,10 not firing.
ignition/spark is OK.
PCM checked it OK by Viper Store

whats wrong?

2004 Dodge Ram SRT-10
 
  #2  
Old 12-29-2018, 10:14 AM
HeyYou's Avatar
HeyYou
HeyYou is offline
Super Moderator
Join Date: Apr 2010
Location: Clayton MI
Posts: 54,602
Default

Are the injectors getting power? PCM grounds them to fire them. (and I think it fires them in pairs?)
 
  #3  
Old 12-30-2018, 12:07 AM
Largecar389
Largecar389 is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
Default Ugghh

so yes, Iíve just checked the injector voltages

the even numbers are now within the same voltages as the odd numbers... between 19.6 and 20.2 volts. Engine was warm- 200 degrees coolant and 165 degrees oil.

Engine does lose power when injector wires are individually disconnected, so it seems they are firing now.

still cannot get coded to erase
 
  #4  
Old 12-30-2018, 12:30 AM
Largecar389
Largecar389 is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
Default Fixed

Aha!
tried the ďdisconnect reconnectĒ the battery thing one more time....

and No CODES!!! Yea me!!!

Iím an old school guy when it comes to cars/trucks, when comes to these darn electronic computer everything vehicles I struggle with it..... but, the Viper truck is back to doing what itís supposed to do.

cheers
 
  #5  
Old 12-30-2018, 09:21 AM
HeyYou's Avatar
HeyYou
HeyYou is offline
Super Moderator
Join Date: Apr 2010
Location: Clayton MI
Posts: 54,602
Default

I think you need to have a look at your charging system. You should only be seeing around 14 volts at the injectors, engine running.
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: SRT-10 injector 2,4,6,8,10 not firing


Featured Sponsors

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: