Go Back   DodgeForum.com > Dodge SUVs > Dodge Durango > 2nd Gen Durango
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2nd Gen Durango 2004 - 2009

2004 Durango Radio Problem

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-23-2008, 11:33 AM
jtb1422 jtb1422 is offline
Garage is empty, add now
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 7
Default 2004 Durango Radio Problem

Having an intermittant issue with my stock radio/CD unit in my 2004 Durango. Every once in a while when I start the vehicle, the radio is dead. No clock, no sound, no sign of life. The next morning or possibly even the next time I start it, everything works fine.

Could it be something to do with the delay timer that runs after you shut the engine off? Maybe it is sticking or cutting off the power to the unit?
This ad is not displayed to registered and logged-in members.
Register your free account today and become a member on Dodge Forums!
__________________
Yeah, it's got a HEMI.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2008, 11:05 PM
paulwinner paulwinner is offline
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
Default RE: 2004 Durango Radio Problem

Had the same trouble day after we bought the car. Just take thr surround trim off (pulls off) take out the four screws holding the unit in and reseat all the plugs on the back of the unit. I had to do this several times, I guess there was a bad connection on one somewhere. The problem has never reappeared in over 2 months. Good luck !!
Reply With Quote
  #3  
Old 04-24-2008, 08:18 AM
jtb1422 jtb1422 is offline
Garage is empty, add now
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 7
Default RE: 2004 Durango Radio Problem

Paul, Thx for your reply, I will certainly try your suggestion. However, I have a real hard time thinking that it is a loose connection. If it was a connection, be it connector, wire, ground or whatever, wouldn't the issue come and go WHILE I am driving?? This only happens between starts of the vehicle. In fact, last night after work, nothing, drove home to road noise. This morning, radio turns on and works fine. Go figure.
__________________
Yeah, it's got a HEMI.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-08-2008, 02:07 PM
jtb1422 jtb1422 is offline
Garage is empty, add now
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 7
Default RE: 2004 Durango Radio Problem

I hope I don't jinx myself, but Paul's suggestion seemed to work. It was acting very strange, even had one day where the radio played OK but the entire display looked like every other LED was burned out. Then it quit completely. BUT, it only changes from working to not working upon shut off and start up, never intermittantly while driving over bumps. Strange.

Anyway, long story short, I took the advice, removed the radio, reseated every plug, reinstalled it and everything has been working for about a week. Knock on Wood!!!

Hope this helps someone else. Will post again if the problem returns.

Joe
__________________
Yeah, it's got a HEMI.
Reply With Quote
Old 05-08-2008, 02:07 PM
 
 
 
Reply




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Join DodgeForum
Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -4. The time now is 05:45 AM.

Internet Brands, Inc.


Contact Details & Emails