2008 Dodge Avenger 2.4 engine-- Engine lights STAYS on--NEED HELP! - DodgeForum.com


Notices

2008 - Current Dodge Avenger The new Dodge Avenger gives a sporty look to the often drab mid-sized sedan class, with the possible future option of AWD and a performance engine upgrade.

2008 Dodge Avenger 2.4 engine-- Engine lights STAYS on--NEED HELP!

Reply
 
 
  #1  
Old 05-15-2013, 11:21 PM
J.B4
J.B4 is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Default 2008 Dodge Avenger 2.4 engine-- Engine lights STAYS on--NEED HELP!

Hi everyone, I have a 2008 Dodge Avenger SXT with a 2.4L engine and it has about 68,000 miles on it. Recently, the check engine light was blinking and stayed on. So I went to auto part store to have it checked and I got several codes and completely freaking out .

Codes I was given were:

P0300- Random multiple misfire detected
P0302- Cylinder 2 misfire
P0315- Crankshaft position system variation not learned
P0335- Crankshaft A malfunction
P0339- Crankshaft A circuit intermittent

So far I have replaced the crankshaft and spark plugs and the check engine light is still on. Also, I wanted to know if there's another crankshaft sensor? I could really use any help or pointers if anyone knows what else I can do. I am not the original owner and the warranty ran out on it so I am completely on my own at this point for this car while still making payments.

**UPDATE 5/16/2013- I wanted to let everyone know yesterday I also put in a engine repair in the engine after I changed the oil. Today while I was driving the check engine went off! So I'm happy, I guess it needed to work through the system.

Last edited by J.B4; 05-16-2013 at 09:50 AM. Reason: The check engine light went off
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2014, 07:22 PM
sherirogers's Avatar
sherirogers
sherirogers is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Unhappy 09 dodge avenger engine light on

my check engine light came on and has been on i took it and gad it checked and no codes came up i have no clue what it could be... could it be because it needs a tune up badly?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2014, 08:48 AM
DodgeCACares's Avatar
DodgeCACares
DodgeCACares is offline
Record Breaker
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,085
Default

Quote:
Originally Posted by sherirogers View Post
my check engine light came on and has been on i took it and gad it checked and no codes came up i have no clue what it could be... could it be because it needs a tune up badly?
sherirogers,

The check engine lamp, or Malfunction Indicator Light (MIL) will come on if the onboard diagnostic system detects a condition. In some cases this light will illuminate for reasons such as a loose or missing gas cap or even poor fuel economy.

If the light stays on for several driving cycles, your Avenger may be driven, however, a trip to a servicing facility would be of benefit. If the light is flashing, immediate service is recommended.

Although your trip to the garage didn't produce any codes, was the service dept. able to provide any additional information for you?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-17-2014, 12:49 PM
guapoman2000's Avatar
guapoman2000
guapoman2000 is offline
Amateur
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 27
Default

Just in case this issue is still a problem...

I found this discussion over at:

http://www.justanswer.com/dodge/88gr...-multiple.html
Reply With Quote
  #5  
Old 01-25-2017, 11:54 PM
Josh Rhea
Josh Rhea is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 1
Default

What did you do to fix the problem? I changed cat today and plugs and boots still missing on 1 and 4 cyls
Reply With Quote
  #6  
Old 03-12-2017, 01:29 PM
poisnus
poisnus is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 1
Default

Hate to bust open an old thread, but did you have any luck fixing this. I have the exact same problems and I am having trouble hunting it down.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-12-2017, 02:51 PM
primem
primem is offline
Veteran
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 428
Default

Quote:
Originally Posted by poisnus View Post
Hate to bust open an old thread, but did you have any luck fixing this. I have the exact same problems and I am having trouble hunting it down.
start a new thread. post your model year, engine and the dtc that are setting.
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Lyniaer
1st Gen Durango
2
11-12-2015 01:39 PM
swamper
3rd Gen RAM general discussion/NON-tech
9
07-21-2015 05:08 AM
kevilay
2008 - Current Dodge Avenger
7
07-08-2015 08:35 PM
ryderczar
New Member Area
3
07-03-2015 04:19 AM



Thread Tools
Search this Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Featured Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 01:01 AM.