05 Durango not going into any gear - DodgeForum.com

Go Back  DodgeForum.com > Dodge SUVs > Dodge Durango > 2nd Gen Durango
Reload this Page > 05 Durango not going into any gear
Notices
2nd Gen Durango 2004 - 2009

05 Durango not going into any gear

Reply

 
 
  #1  
Old 08-27-2010, 07:33 PM
ScareCrowVKMC's Avatar
ScareCrowVKMC
ScareCrowVKMC is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Red face 05 Durango not going into any gear

hello!!
I have a 05 Durango 5.3L. 80k miles
Background story****
I was driving to work, i made a right turn bumped into the curb (didn't jump it just swiped it) and i started hearing a whining noise coming from the motor so i stopped, go out and looked for any kind of damage. I didn't find anything but as soon as i got back in and put it into drive it didn't go anywhere. just revved up.
I looked underneath and felt the trans pan. I could feel a vibration that went with the whine.

it has oil in it. oil looks fine.

dunno what it could be. a friend thought it was the pump on the trans.

Anyone else care to speculate??

Thank you

HELP!!!! please
 
Reply With Quote
  #2  
Old 08-27-2010, 10:07 PM
1969CoronetR/T's Avatar
1969CoronetR/T
1969CoronetR/T is offline
vaffanculo
Dodge Forum Moderator
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 7,959
Default

Do any codes show up? The Durango can go into 'limp' mode, but it will still run in low gear. Try Pyro's key dance to get the trouble codes on the odometer unless you have a code reader:

https://dodgeforum.com/forum/3rd-gen...-for-this.html

FF
 
Reply With Quote
  #3  
Old 08-29-2010, 04:40 PM
ScareCrowVKMC's Avatar
ScareCrowVKMC
ScareCrowVKMC is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default

No codes. looks like someones been in the trans b4. Every drum is marked with a paint pen. The trans insides look good. Going to try replacing the TC and running it. **fingers crossed**
 
Reply With Quote
  #4  
Old 08-29-2010, 04:53 PM
n8ech
n8ech is offline
Record Breaker
Join Date: Nov 2006
Location: Ohio
Posts: 1,212
Default

Scarecrow:

Sounds like the trans in there might have been a boneyard unit.

We just had the torque converter replaced in our 05 4.7L Durango at work. Odometer is around 60k.

Did you pull the pan and make sure that the sump filter did not come loose from its mount?

Keep us posted, and let us know how things turn out.

Don
 
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
LONEWOLF2007
2nd Gen Durango
5
12-06-2016 04:04 PM
Strocket
1st Gen Durango
3
08-02-2015 05:20 PM
paxmaster2000
2nd Gen Dakota
1
07-28-2015 04:50 PM
Kensai
1st Gen Durango
10
07-14-2015 07:26 PM
JoshSlash87
3rd Gen Ram Tech
1
07-14-2015 07:51 AM


Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Featured Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 10:40 AM.