DodgeForum.com

DodgeForum.com (https://dodgeforum.com/forum/)
-   2nd Gen Ram Tech (https://dodgeforum.com/forum/2nd-gen-ram-tech-64/)
-   -   2000 ram 1500 Has spark but no injector pulse wont start (https://dodgeforum.com/forum/2nd-gen-ram-tech/358213-2000-ram-1500-has-spark-but-no-injector-pulse-wont-start.html)

dravenunix 06-25-2013 10:30 PM

2000 ram 1500 Has spark but no injector pulse wont start
 
I have a 2000 ram 1500 with the 5.9. Truck HAS fuel Presure (50 psi) it HAS spark. But it will not start. I checked the injector plugs and they have nothing at all. If you pray ether into the engine IT WILL run. But stop once you stop spraying. I have checked everything i can check. I have even replaced the Crank Sensor and still nothing. I have also swapped out the PCM and still the same problem. I even took the pcm out and stuck it in a durango of the same year and motor and it ran just fine. I cant figure why the injectors have no pulse. What am i missing? :(

Also The truck has no codes showing and it has a new battery.

zman17 06-26-2013 01:00 PM

Check the ground wires. Like the one that mounts to the PS pump bracket and passenger side head to firewall.

dravenunix 06-26-2013 10:57 PM

are there any others grounds i should check other then those? I havnt got the truck moved over here yet so i have to make a trip to play with it. Want to make a check list of all the things to go through i havnt messed with yet so im not doing 40 long trips.

dravenunix 06-28-2013 08:40 PM

I went back and tested those two grounds and cleaned them. still same problem. Has spark. has compression. and runs on starter fluid. fuel preasure is good but the injectors wont fire. all relays are good and been tested and so has the pcm/ecu ect


All times are GMT -4. The time now is 09:07 PM.


© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands