Go Back  DodgeForum.com > Dodge Trucks > Dodge Ram > 2nd Gen Ram Tech
Reload this Page >

2000 ram 1500 Has spark but no injector pulse wont start

2nd Gen Ram Tech 1994-2001 Rams: This section is for TECHNICAL discussions only, that involve the 1994 through 2001 Rams. For any non-tech discussions, please direct your attention to the "General discussion/NON-tech" sub sections.

2000 ram 1500 Has spark but no injector pulse wont start

  #1  
Old 06-25-2013, 10:30 PM
dravenunix
dravenunix is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Jun 2013
Posts: 3
Default 2000 ram 1500 Has spark but no injector pulse wont start

I have a 2000 ram 1500 with the 5.9. Truck HAS fuel Presure (50 psi) it HAS spark. But it will not start. I checked the injector plugs and they have nothing at all. If you pray ether into the engine IT WILL run. But stop once you stop spraying. I have checked everything i can check. I have even replaced the Crank Sensor and still nothing. I have also swapped out the PCM and still the same problem. I even took the pcm out and stuck it in a durango of the same year and motor and it ran just fine. I cant figure why the injectors have no pulse. What am i missing?

Also The truck has no codes showing and it has a new battery.
 

Last edited by dravenunix; 06-25-2013 at 10:36 PM.
  #2  
Old 06-26-2013, 01:00 PM
zman17's Avatar
zman17
zman17 is offline
Retired Moderator - RIP
Join Date: May 2008
Location: NH
Posts: 18,729
Default

Check the ground wires. Like the one that mounts to the PS pump bracket and passenger side head to firewall.
 
  #3  
Old 06-26-2013, 10:57 PM
dravenunix
dravenunix is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Jun 2013
Posts: 3
Default

are there any others grounds i should check other then those? I havnt got the truck moved over here yet so i have to make a trip to play with it. Want to make a check list of all the things to go through i havnt messed with yet so im not doing 40 long trips.
 
  #4  
Old 06-28-2013, 08:40 PM
dravenunix
dravenunix is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Jun 2013
Posts: 3
Default

I went back and tested those two grounds and cleaned them. still same problem. Has spark. has compression. and runs on starter fluid. fuel preasure is good but the injectors wont fire. all relays are good and been tested and so has the pcm/ecu ect
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2000 ram 1500 Has spark but no injector pulse wont start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: