Dodge Intrepid The sporty car that recently left the Dodge lineup, the Dodge Intrepid. With it's smooth look and comfortable ride, the Dodge Intrepid can still command attention.

Stalling problem

  #1  
Old 11-19-2011, 03:10 PM
rp1288
rp1288 is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Stalling problem

I have a 1999 Dodge Intrepid 2.7. You know when you try to start your engine when the battery doent have enough juice to turn it over? The engine trys to turn and the belts move about 3 inches before the engine stops and cant crack over? Well keep that thought in you head.

My problem is that you can start my Intrepid up just fine and it begins to sound alright for about 2 to 3 seconds. Then bam for about a half of a second to a full second my engine sounds like that image in your head( the the belts want to stop), then the engine recovers and starts to run alright again. This time instead of running alright for 2 to 3 seconds, it runs for about 2 seconds before the problem happens again. It recovers and runs alright for about 1 more second before the problem comes back(sometimes it just dies before it gets this far). Once the engine dies it starts right back up and does it all over again. I havent gotten a scan tool yet to check it and dont want to try to get it to an autoparts shop . Anyone know whats wrong with the engine? Thanks for any help in advance.
 
  #2  
Old 12-10-2011, 03:14 PM
Cpt_James_Lockhart
Cpt_James_Lockhart is offline
Registered User
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I'm not sure, but it sounds like you've got bad engine timing. It sounds like your car is trying to spark at the wrong time, and it's causing the engine to sputter and try to figure out what the timing is.

Check your timing belt. You may have jumped time. And check those plugs. If you've fouled a couple, then it would explain why your car is having this issue (I think - without a tool, it's hard to tell).

Good luck with this one man. Hopefully someone else will see this and respond.
 
  #3  
Old 01-05-2012, 02:56 AM
caramon
caramon is offline
Registered User
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I have this exact same porblem with my 2.7. I replaced the Both primary and secondary chains ran good for a year. When it started to stall at stop signs and red lights. started idleing rough and check engin light came on. took it to advance and they said its a P1391 code CAM/Crank or timming chain jumped. replace the cam sensor and the crank sensor the problem did not go away check the timming chain and everything is lined up. Can any one help???? PLEASE...
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Stalling problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: