Factory Radio / Speaker Harness 98 - DodgeForum.com

Go Back  DodgeForum.com > Dodge Vans & CUVs > Dodge Ram Van
Reload this Page > Factory Radio / Speaker Harness 98
Notices
Dodge Ram Van The full size Dodge Ram Van that showed that we can go and do as we please. Discuss the Dodge Ram Van here today.

Factory Radio / Speaker Harness 98

Reply

 
 
  #1  
Old 07-31-2011, 08:33 PM
Rusty93RamVan's Avatar
Rusty93RamVan
Rusty93RamVan is offline
Captain
Thread Starter
Join Date: Nov 2006
Posts: 617
Default Factory Radio / Speaker Harness 98

Did Dodge change the factory radio wiring config for the power and speaker connectors from 1997 to 1998?

The connectors look the same (one gray, one black) and they fit together the same way but when I plug my aftermarket JVC head unit from my 97 into my 98 it does not work. It was working perfectly in my 97.

I also hear a sound like a relay clicking when I connect the JVC into the harness of my 98.
 
Reply With Quote
  #2  
Old 07-31-2011, 09:04 PM
alloro
alloro is offline
Van & CUV Section Moderator
Dodge Forum Moderator
Join Date: Nov 2006
Posts: 4,364
Default

Both 1997 and 1998 wiring colors are:
Constant - 12V+ Pink
Switched - 12V+ Red/White
Ground - Black
Illumination - Black/Yellow
Left Front - (+) Dark Green
Left Front - (-) Brown/Red
Right Front - (+) Purple
Right Front - (-) Blue/Red
Left Rear - (+) Brown/Yellow
Left Rear - (-) Brown/Light Blue
Right Rear - (+) Blue/White
Right Rear - (-) Blue/Orange
 

Last edited by alloro; 07-31-2011 at 09:09 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-31-2011, 09:20 PM
Rusty93RamVan's Avatar
Rusty93RamVan
Rusty93RamVan is offline
Captain
Thread Starter
Join Date: Nov 2006
Posts: 617
Default

Well then, I don't know what the heck happened. Possibly the different speaker configuration between the 97 Mark III and the 98 Cargo is causing trouble. I'll have to check it out wire by wire. Thanks for the diagram Alloro.

And I was expecting it to just plug in and work -- arghhh!

 
Reply With Quote
  #4  
Old 07-31-2011, 10:16 PM
alloro
alloro is offline
Van & CUV Section Moderator
Dodge Forum Moderator
Join Date: Nov 2006
Posts: 4,364
Default

Originally Posted by Rusty93RamVan View Post
And I was expecting it to just plug in and work -- arghhh!
Silly boy!
 
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
wilfrids
Dodge Caravan
5
05-24-2017 09:07 PM
Kodyowner
1st Gen Dakota
19
08-19-2016 07:09 AM
amasters481
3rd Gen Ram Tech
1
08-11-2015 11:55 PM
1stgenkota4406
1st Gen Dakota
2
08-06-2015 09:58 AM
quantass
Dodge Caravan
2
08-02-2015 03:41 AM

Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Featured Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 02:40 AM.