Go Back  DodgeForum.com > Dodge SUVs > Dodge Durango > 1st Gen Durango
Reload this Page >

please help guys. p0320&p0725!!

1st Gen Durango 1998 - 2003 Durango's

please help guys. p0320&p0725!!

  #11  
Old 03-03-2006, 01:24 AM
Chump
Chump is offline
Captain
Join Date: Sep 2005
Location: Colorado
Posts: 550
Default RE: please help guys. p0320&p0725!!

Sounds like either a Crank or Cam Position Sensor problem or it's wiring.


P0725 - ENGINE SPEED SENSOR CIRCUIT

When Monitored and Set Condition: P0725 - ENGINE SPEED SENSOR CIRCUIT
When Monitored: Continuously with engine running.
Set Condition: This code is set when the engine speed sensed by the Transmission Control Module (TCM) is less than 400 RPM and the engine is running (As reported by the PCM over the communication bus) for 2 seconds.

POSSIBLE CAUSES:
RELATED PCM DTC'S PRESENT
INTERMITTENT WIRING & CONNECTORS
CKP SIGNAL CIRCUIT OPEN TO TCM
SENSOR GROUND CIRCUIT OPEN TO TCM
TCM - ENGINE SPEED SENSOR CKT

P0320-NO CRANK REFERENCE SIGNAL AT PCM

WHEN MONITORED
With the ignition ON.

SET CONDITION
No signal from the crankshaft position sensor is present during engine cranking, and at least 3 camshaft position sensor signals have occurred.

POSSIBLE CAUSES
• Checking intermittent CKP signal with lab
• Checking intermittent CMP signal with lab
• Checking intermittent wiring with lab scope
• Intermittent condition
• 5 volt supply circuit shorted to ground
• 5 volt supply circuit open
• 5 volt supply circuit shorted to voltage
• CKP sensor signal circuit shorted ground
• CKP sensor signal circuit open
• CKP sensor signal circuit shorted to voltage
• CKP sensor signal shorted to 5 volt supply circuit
• Sensor ground circuit open
• PCM 5 volt supply
• PCM - CKP sensor signal
• Crankshaft position sensor

 
  #12  
Old 06-12-2006, 01:58 PM
MBCMDR
MBCMDR is offline
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default RE: please help guys. p0320&p0725!!

Hello,

I wanted to post the fix as yes I got it fixed. I think Dodge makes great cars but I don't agree to use there repair service. It hit a state that the problem just kept staying around. Yes it was a sensor that put the transmission into limp mode.
I had already replaced the TPS sensor and the input/output of the transmission and still had the problem. So this week I got two more sensors the Cam & Crank aftermarket just under $25 each. After I replaced them my Durango runs like a champ again error coded cleared!!!! So I think the Cam sensors was the problem and its fault created the transmission limp mode and transmission error code I was seeing.

MBCMDR
 
  #13  
Old 06-13-2006, 12:14 PM
onnoff7
onnoff7 is offline
Join Date: Jun 2006
Location:
Posts: 25
Default RE: please help guys. p0320&p0725!!

good to hear. had vss problem with same problem you were having on my lumina last year.
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: please help guys. p0320&p0725!!


Featured Sponsors

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: