Power Seats Not Working 98' 4x4 - DodgeForum.com


1st Gen Durango 1998 - 2003 Durango's

Power Seats Not Working 98' 4x4

Reply
 
 
  #1  
Old 06-28-2011, 08:43 AM
Supertwins
Supertwins is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
Default Power Seats Not Working 98' 4x4

My daughter moved the driver seat forward and when I got in to drive the seat would not work, i checked the passenger seat and the same thing not working. I replaced the 50amp fuse under the hood and both seats are still not working. Is there a reset button somewhere, any help please?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2011, 09:25 AM
shrpshtr325's Avatar
shrpshtr325
shrpshtr325 is offline
THE ULTI-MOD
Dodge Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2007
Location: Toms River NJ
Posts: 19,256
Default

check the smaller fuses in the pdc under the hood, i believe one of them controls the seats (off the top of my head im not sure which one)
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2011, 12:22 PM
Supertwins
Supertwins is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
Default

I will be back home on Friday and will check it then...
Reply With Quote
  #4  
Old 06-28-2011, 01:13 PM
shrpshtr325's Avatar
shrpshtr325
shrpshtr325 is offline
THE ULTI-MOD
Dodge Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2007
Location: Toms River NJ
Posts: 19,256
Default

check fuse 4 (40A) in the PDC (under the hood)

Last edited by shrpshtr325; 06-28-2011 at 01:20 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-30-2011, 10:05 AM
Supertwins
Supertwins is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
Default

Roger that, I will do this tomorrow when I get home.

Thanks...
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2011, 08:23 AM
Supertwins
Supertwins is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
Default

I checked the fuses under the hood and all of them look good, I changed the 50amp fuse that is alloted for the seats but no luck...still stumped????
Reply With Quote
  #7  
Old 07-04-2011, 10:47 AM
Old_School's Avatar
Old_School
Old_School is offline
Record Breaker
 
Join Date: Dec 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 1,918
Default

Quote:
Originally Posted by Supertwins View Post
I checked the fuses under the hood and all of them look good, I changed the 50amp fuse that is alloted for the seats but no luck...still stumped????
I think your next step is to get a volt meter and start checking for voltage....
Reply With Quote
  #8  
Old 07-07-2011, 02:40 PM
Supertwins
Supertwins is offline
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
Default

Ok I pulled the fuse and turned the ignition key over and did not see voltage at the prongs, I took other fuses off and found voltage. What is the next step?
Reply With Quote
  #9  
Old 07-07-2011, 02:52 PM
shrpshtr325's Avatar
shrpshtr325
shrpshtr325 is offline
THE ULTI-MOD
Dodge Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2007
Location: Toms River NJ
Posts: 19,256
Default

so you dont have voltage at the fuse? then you need to figure out what happened to the wires that provide voltage to that fuse and either repair or replace it.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-07-2011, 09:46 PM
hydrashocker's Avatar
hydrashocker
hydrashocker is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2005
Location: GJ, Colorado
Posts: 14,216
Default

Is there a relay for that?
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
LONEWOLF2007
2nd Gen Durango
5
12-06-2016 04:04 PM
PAwrestling#1
Detailing
8
10-27-2015 07:49 AM
marcar1993
2nd Gen Ram Tech
1
07-09-2015 01:15 PM
kassie78
Dodge Caravan
0
07-06-2015 10:23 PM
janicedauw
Dodge Caravan
1
07-04-2015 07:12 PM


Thread Tools
Search this Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:45 AM.