Computer reflash? -

Go Back > Dodge Trucks > Dodge Ram > 2nd Gen Ram Tech
Log In 

2nd Gen Ram Tech 1994-2001 Rams: This section is for TECHNICAL discussions only, that involve the 1994 through 2001 Rams. For any non-tech discussions, please direct your attention to the "General discussion/NON-tech" sub sections.

Computer reflash?

Thread Tools Search this Thread
Old 08-07-2011, 07:24 PM
hometheaterman's Avatar
hometheaterman hometheaterman is offline
Join Date: Jan 2005
Posts: 4,144
Default Computer reflash?

Anyone had their computer reflashed at the dealer? What is the average going rate? Our local dealer is always a rip off, so I wanted to see what the going rate is before I call them, so I can try to negotiate with them. They usually will work with you on the price, but they start off extremely high.

The reason I need this is, I have had a Hypertech programmer on here for years. It's always been on the premium setting, but just these last few months I've started running regular gas to save some money and it pings slightly with hard acceleration. I decided to reprogram the truck back to stock. Upon doing this, I followed the instructions to a T just like I had when I programmed it the first time. Anyway, about 75% of the way through it gave me an error that read Error 70, and then told me to call Hypertech. If you try to program it again, it says it's been interrupted and lets you tell it to continue and it goes to 100% but then gives you the error again. Hypertech is closed today, but after doing a Google search, I'm sure that I'm going to have to have the computer flashed back to stock at the dealer. The only thing I will really miss is the adjustments for tire size as I liked my speedo being correct, but other than that the Hypertech didn't do anything for performance really. So that doesn't bother me so much, I just am wondering how much I'm going to be out of pocket for this. Times are tight as they are, so I'm not looking forward to this.
2001 Dodge Ram 1500 Offroad Edition with the 360.
Reply With Quote
Old 08-07-2011, 07:26 PM
HeyYou's Avatar
HeyYou HeyYou is offline
Site Moderator
Dodge Forum Moderator
Join Date: Apr 2010
Vehicle: 1996 Dodge Ram 2500
Location: Adrian, MI
Posts: 36,579

if it just needs a reflash, at most would be an hours labor..... whatever that is in your area.
1996 Ram 2500 5.9 EC/SB Gas, Auto, 4x4, Hughes plenum plate, Kegger mod, double roller timing set, rest is stock. For now.....
Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rough idle P0172 code ggreekggod Dodge Stratus 13 Yesterday 01:35 AM
Doesn't like the rain jh360 2nd Gen Ram Tech 10 09-28-2015 07:53 PM
No Spark issue has me stumped 73_dart 2nd Gen Dakota 8 09-23-2015 08:39 PM
Transmission problem Brad Russell 3rd Gen Dakota 3 09-09-2015 03:36 AM
HARSH 4-3 downshift help Chad Ashley Dodge Stratus 1 09-05-2015 04:33 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:49 PM.