Odd Front Left Turn Signal Problem on 99 Ram 2500 - DodgeForum.com

Go Back  DodgeForum.com > Dodge Trucks > Dodge Ram > 2nd Gen Ram Tech
Reload this Page > Odd Front Left Turn Signal Problem on 99 Ram 2500
2nd Gen Ram Tech 1994-2001 Rams: This section is for TECHNICAL discussions only, that involve the 1994 through 2001 Rams. For any non-tech discussions, please direct your attention to the "General discussion/NON-tech" sub sections.

Odd Front Left Turn Signal Problem on 99 Ram 2500

Reply

 
 
  #1  
Old 07-04-2015, 07:49 PM
kenb1023
kenb1023 is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Jul 2015
Posts: 3
Default Odd Front Left Turn Signal Problem on 99 Ram 2500

I am at my whits end. I have a 1999 Ram 2500 Diesel. Here is what the problem:
Left Turn Signal Hyper flashes. The front Left bulb flashes but it is the parking light element that flashes
Right turn signal no issues, works perfect.
Left Parking light does not come on when lights are turned on but the left turn signal will glow steady if the left turn signal or hazards are not on.
Right parking lights are good
The speed (cruise) control servo will click on and off and so will the hood work light. when the left turn signal is turned on.
If I remove the Left front Parking/Turn bulb the issue with the indicator coming on steady with the parking and or head lights is gone. Of course it still hyper flashes since there is no bulb
I have replaced all the bulbs and I have swapped bulbs around with no change in symptoms

There is no visible damage tot he wires. I have pulled the driver's side battery and tray and looked all over. Nothing stands out.

Please help, I have a trip coming up in a few weeks and need my truck.
 
Reply With Quote
  #2  
Old 07-05-2015, 11:00 AM
HeyYou's Avatar
HeyYou
HeyYou is offline
Super Moderator
Join Date: Apr 2010
Location: Clayton MI
Posts: 44,004
Default

Got a short, or a bad ground somewhere. Start by looking at the back of the headlight switch, they are notorious for causing some issues. You can download the factory service manual from here, wiring diagrams are in section 8w. Have a look, and the problem may become apparent.
 
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2015, 12:44 PM
kenb1023
kenb1023 is offline
Registered User
Thread Starter
Join Date: Jul 2015
Posts: 3
Default

I found the problem. The ground wire from the socket to the ground junction C123 had 1K Ohms of resistance. I installed a jumper from the socket directly to battery ground. The problem went a way. Instead of trying to pull the old wire out and replace it I will just leave the jumper in.
 
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
kenm78
Diesel General Discussion
3
08-15-2017 02:34 PM
john_2216
3rd Gen Ram Tech
7
07-31-2017 11:08 PM
PAwrestling#1
2nd Gen Ram Tech
6
10-01-2015 04:11 PM
swamper
3rd Gen Ram Tech
6
07-08-2015 06:18 PM
barrd70
2nd Gen Dakota
0
07-05-2015 01:23 PM

Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Featured Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 09:47 PM.