2005 SXT Stereo lights on, but no sound - DodgeForum.com

Go Back  DodgeForum.com > Dodge Vans & CUVs > Dodge Caravan
Reload this Page > 2005 SXT Stereo lights on, but no sound
Dodge Caravan The Dodge Caravan is the best selling mini van from Dodge. How many Dodge Caravan owners here at DodgeForum.com would agree? Discuss it now!

2005 SXT Stereo lights on, but no sound

Reply

 
 
  #1  
Old 12-01-2010, 09:01 AM
BrentHamm's Avatar
BrentHamm
BrentHamm is offline
Amateur
Thread Starter
Join Date: Aug 2009
Location: Altona Manitoba Canada
Posts: 38
Default 2005 SXT Stereo lights on, but no sound

I cannot figure out what is going on. The stereo lights are all on. When i push the time (or clock whatever) button i can see the time. But there is no sound, no radio stations displayed nothing.

I checked and swapped the fuses, and that did not help. Any ideas?

Thanks!
 
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2010, 07:25 PM
sapporo
sapporo is offline
Banned
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,406
Default

gee, if it's on (lights up) then you have power so it's not the fuse. Ever think that maybe the radio just decided to crap out? That's my idea. heck I have a pile of factory stereos that crapped out which I've been fixing and selling on ebay over the years.
 
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2010, 12:48 AM
master tech's Avatar
master tech
master tech is offline
Site Moderator & Tech
Dodge Forum Moderator
Join Date: Apr 2007
Location: San Bruno ,Ca
Posts: 10,847
Default

I would say the problem is with the radio. This does happen sometimes.
 
Reply With Quote
  #4  
Old 12-02-2010, 08:16 AM
BrentHamm's Avatar
BrentHamm
BrentHamm is offline
Amateur
Thread Starter
Join Date: Aug 2009
Location: Altona Manitoba Canada
Posts: 38
Default

Could be.

So, the display does not show any radio stations, but will show the time. No audio no matte what i do. All the buttons are lit up like they should be. It will accept and eject a cd, but will not play it.
 
Reply With Quote
  #5  
Old 12-02-2010, 07:23 PM
sapporo
sapporo is offline
Banned
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,406
Default

So, try a different radio. or take yours apart and figure out why it's not working, fix it and verify the repair.
 
Reply With Quote
  #6  
Old 01-22-2011, 09:05 PM
BrentHamm's Avatar
BrentHamm
BrentHamm is offline
Amateur
Thread Starter
Join Date: Aug 2009
Location: Altona Manitoba Canada
Posts: 38
Default

Dang. Just tried installing a new stereo (Pioneer) and it does not power on.

There is a 30 Central Amp Fuse, is there another fuse for the radio?
 
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
srudenko
2nd Gen Neon
6
10-10-2015 02:40 PM
royt911
Dodge Neon
1
07-16-2015 09:22 PM
Chet Ubetcha
3rd Gen Ram Tech
5
07-12-2015 04:09 PM
barrd70
2nd Gen Dakota
0
07-05-2015 01:23 PM
rentprop1
3rd Gen Ram Tech
2
07-05-2015 10:03 AM

Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Featured Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 04:49 AM.